خشک کردن موسیر + روش پودر کردن موسیر

 خشک کردن موسیر + روش پودر کردن موسیر

خشک کردن موسیر

برای خشک کردن موسیر در خانه به وسایل خاصی نیاز ندارید. برای این کار فقط کافی است مقداری موسیر تازه تهیه کرده و پس از شیرین کردن آن اقدام به خشک کردن موسیرها کنید.

آموزش خشک کردن موسیر در خانه

پودر موسیر یکی از چاشنی‌های متداول در آشپزخانه‌های ایرانی است و از آنجا که موسیر یک گیاه بهاری است، باید برای استفاده در دیگر اوقات سال، اقدام به خشک کردن موسیر کنیم. اما آیا می‌دانید که چطور می‌توانید این کار را در خانه انجام دهید؟ با ما همراه باشید تا تمام فوت و فن‌های خشک کردن موسیر در خانه و فواید این گیاه خوش‌عطر و بو را با هم مرور کنیم.

چطور موسیر را خشک کنیم؟

ابتدا پوست موسیر تازه را بگیرید و آن را خوب بشویید.
سپس موسیرها را به صورت ورقه ورقه برش بزنید و سعی کنید ورقه‌های موسیر، شکلی یکدست و هماهنگ داشته باشند، نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم.
موسیر تازه، طعم تند و تیزی دارد و باید در این مرحله از خشک کردن موسیر، تندی آن را بگیرید، به این صورت که ورقه‌های موسیر را به مدت ۲۴ ساعت داخل آب سرد ریخته و هر ۴ ساعت یک‌بار ، آب موسیر را عوض کنید.
خشک کردن موسیر + روش پودر کردن موسیر

نکته: تندی بعضی موسیرها بیشتر و بعضی کمتر است و در انواعی از موسیر، حتی با یک بار عوض کردن آب هم به شیرینی و طعم مطلوبی می‌رسید، بنابراین بهتر است در طول شیرین کردن موسیر و عوض کردن آب آن، کمی موسیرها را بچشید، دقت کنید که در عین شیرین کردن موسیرها، در این کار زیاده‌روی نکنید تا عطر و طعم موسیر حفظ شود.

بعد از این کار، موسیرها را روی پارچه‌ی تمیزی پهن کنید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند. اگر می‌خواهید کار زودتر پیش برود، می‌توانید از باد پنکه استفاده کنید و اگر می‌خواهید روش سنتی تری را در پیش بگیرید، می‌توانید موسیرها را در معرض نور خورشید قرار دهید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.

موسیرهای سفید و تمیز خشک شده را داخل یک ظرف دردار بریزید و در جای خشک و خنکی نگهدارید. می‌توانید پس از خشک کردن موسیر، موقع مصرف، آن‌ها را داخل آب بریزید تا کمی خیس بخورند و شبیه موسیر تازه، آماده‌ی مصرف شوند.
خشک کردن موسیر + روش پودر کردن موسیر

اگر دوست دارید رنگ موسیرهای خشک شده کاملا سفید باشد، بعد از اینکه چند بار آب آن را عوض کردید، باید ورقه های موسیر را به مدت ۲۴ ساعت داخل آب آهک زلال قرار دهید، آب آهک، بافت موسیر را سفت و سفید می‌کند. پس از درآوردن از آب آهک، موسیرها باید چند ساعت داخل آب سرد قرار گیرند و پس از آن چند بار به خوبی آبکشی شوند.

چطور موسیر را پودر کنیم؟

از موسیر به سه شکل موسیر تازه، موسیر خشک و پودر موسیر می‌توان استفاده کرد. برای تهیه‌ پودر موسیر کافی است، موسیر خشک را آسیاب کنید. اما از آنجا که ادویه‌جات پودری، عطر و طعم و خاصیت خود را زودتر از دست می‌دهند، توصیه می‌شود هر بار مقدار کمی پودر موسیر تهیه کنید تا به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد.
می‌توان از موسیر خشک و تازه در تهیه انواع بورانی‌ها، ماست موسیر و ترشی موسیر استفاده کرد.
خشک کردن موسیر + روش پودر کردن موسیر

Ali Reza

Related post

دیدگاهتان را بنویسید