آیا قرار دادن تخم‌مرغ‌ها به شکل برعکس، آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد؟

 آیا قرار دادن تخم‌مرغ‌ها به شکل برعکس، آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد؟

آیا قرار دادن تخم‌مرغ‌ها به شکل برعکس، آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد؟

گفته می‌شود قرار دادن قسمت نوک تیز تخم مرغ رو به پایین حین نگهداری تخم‌مرغ‌ها به افزایش طول عمر آن‌ها کمک می‌کند.

همه ما قبول داریم جای مرغ‌ها روی قایق نیست. با‌این‌حال، گفته می‌شود ملوانان می‌توانند در سفرهای طولانی تخم‌مرغ‌هایشان را تازه نگه دارند، به شرطی که حین نگهداری قسمت نوک‌تیز آن‌ها را رو به پایین قرار دهند. آیا این باور اساس علمی دارد؟

تاجایی‌که می‌دانیم، مطالعه علمی دقیقی برای بررسی این موضوع انجام نشده است که آیا تخم‌مرغ‌هایی که به این شکل نگهداری می‌شوند، واقعاً دوام بیشتری دارند. با‌این‌حال، دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این روش می‌تواند مؤثر باشد.

به‌نوشته‌ی آی‌اف‌ال ساینس، دلیل اصلی نگهداری تخم‌مرغ به شکلی که قسمت نوک‌تیز آنها رو به پایین است، آن است که از رسیدن باکتری‌های مضر، مثل سالمونلا، به زرده جلوگیری شود. چون زرده محل مناسبی برای رشد و تکثیر این باکتری‌هاست، اگر باکتری‌ها به آن برسند، احتمال فاسد شدن تخم‌مرغ بیشتر می‌شود.

با وجود اینکه پوسته تخم‌مرغ ظاهراً نفوذناپذیر به‌نظر می‌رسد، این پوشش خارجی بین ۷۰۰۰ تا ۱۷۰۰۰ منفذ ریز دارد که گازها از آن‌ها عبور می‌کنند. باکتری‌ها نیز از همین منافذ می‌توانند وارد تخم‌مرغ شوند، به همین دلیل است که تخم‌مرغ‌ها با گذشت زمان فاسد می‌شوند. از این رو گاهی گفته می‌شود پوشاندن تخم‌مرغ‌ها با وازلین به حفظ آن‌ها کمک می‌کند، زیرا از ورود عوامل مضر به منافذ پوسته جلوگیری می‌کند. با‌این‌حال، این موضوع هنوز ازنظر علمی تأیید نشده است.

میکروب‌ها پس از عبور از پوسته، معمولاً در اتاقک هوایی که زیر سفیده (آلبومین) و در انتهای گرد تخم‌مرغ قرار دارد، جمع می‌شوند.

سفیده تخم‌مرغ قلیایی بوده و حاوی پروتئین‌هایی مانند لیزوزیم و کونالبومین است که میکروب‌ها را از بین می‌برند. بنابراین، معمولاً این میکروب‌ها نمی‌توانند وارد سفیده شوند و به زرده برسند. زرده وسط سفیده قرار دارد و توسط ساختارهایی به نام چالازا (رشته‌های پیچ‌خورده) نگه داشته می‌شود.

وقتی تخم‌مرغ با انتهای گرد رو به پایین نگهداری می‌شود، اتاقک هوای داخل تخم‌مرغ (به علت سبک‌تر بودن) به سمت بالا می‌آید و به سفیده فشار وارد می‌کند. با گذشت زمان و ورود هوای بیشتر به منافذ پوسته تخم‌مرغ، حفره هوا بزرگ‌تر و تخم‌مرغ سبک‌تر می‌شود. به همین دلیل تخم‌مرغ‌های قدیمی در آب شناور می‌مانند.

با ضعیف‌شدن ساختارهای چالازا، زرده ممکن است به سمت پایین حرکت کند. همین امر باعث می‌شود باکتری‌های موجود در اتاقک هوا راحت‌تر به زرده برسند و آن را فاسد کنند.

اگر تخم‌مرغ‌ها را طوری قرار دهید که اتاقک هوا در بالای تخم‌مرغ قرار گیرد، فشار کمتری به سفیده وارد می‌کند. در این صورت، باکتری‌هایی که داخل تخم‌مرغ رشد می‌کنند، شانس کمتری برای تماس با زرده خواهند داشت. این موضوع باعث می‌شود تخم‌مرغ‌ها دیرتر فاسد شوند.

روش یادشده هنوز ازنظر علمی تأیید نشده است و توصیه نمی‌کنیم تخم‌مرغ‌هایتان را به این روش نگهداری کنید. برای نگهداری ایمن تخم‌مرغ‌ها، بهتر است به مراجع معتبر مثل سازمان غذا و دارو (FDA) مراجعه کنید. این سازمان توصیه می‌کند تخم‌مرغ‌ها را در یخچال و دمای پایین‌تر از ۴٫۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار دهید و ظرف سه هفته آنها را مصرف کنید.

البته اگر دریانورد هستید و مدت زیادی در دریا خواهید بود و نگران تخم‌مرغ‌هایتان هستید، بهترین راه این است که یخچالی روی کشتی خود نصب کنید و تخم‌مرغ‌هایتان را در آن نگهداری کنید.

Nic

Related post

دیدگاهتان را بنویسید